Flytte eller bli boende?

Boligen din skal passe livssituasjonen du befinner deg i nå og den du kommer til. For mange er det vanskelig å bestemme seg for om en skal flytte eller bli boende. På denne siden har vi forsøkt å samle noen tips som kan være til hjelp i prosessen mot en beslutning. 

Verdt å tenke gjennom

Et godt råd i prosessen mot en beslutning kan være å sette opp en liste over fordeler og ulemper med enten å flytte eller bli boende. Spørsmålene under kan være til hjelp på denne veien.

  • Tenk langsiktig. En bolig skal kunne fungere i ulike livsfaser. Tenk derfor igjennom om boligen vil fungere om livssituasjonen din skulle endre seg. Det kan også være lurt å tenke over hvilke alternativer du har for å løse vedlikeholdsoppgaver av hus og hage. 
    Sjekk ut hva du bør tenke over for å få en bolig som varer livet ut. 
  • Nabolaget? Tenk over hva som er viktigst for deg å ha i nabolaget. Er det nærhet til aktivitet, venner og familie, skog og mark eller byliv. Husk at det er hverdager det er flest av! 
  • Transport. Tenk over hvilke alternativer du har for å komme deg til butikk, aktiviteter eller for å besøke venner og familie hvis du ikke lenger kan kjøre bil selv. 

5 tips når du skal bytte bolig

1. Verdivurdering

For å få et inntrykk av hva boligen din er verdt kan det være lurt å starte med å bestille en verdivurdering fra en eiendomsmegler. Dette kan være lurt slik at du vet omtrent hvor mye du kan bruke på å kjøpe ny bolig.
De fleste eiendomsmeglere tilbyr en slik verdivurdering gratis.

2. Bank/finansiering

Etter at du har fått en verdivurdering av din nåværende bolig kan det være lurt å avtale en rådgivningssamtale med banken din. Sammen kan dere vurdere behov for ekstra finansiering/lån.

3. Finn drømmeboligen

Som regel klarer man ikke å oppfylle alle ønsker i en ny bolig. Tenk derfor gjennom hva som er det viktigste for deg, og sett gjerne opp en MÅ ha og KJEKT å ha liste over ønsker i ny bolig.

Dra på visninger. Selv om du ikke tenker å kjøpe nettopp den boligen kan dette være til hjelp for å se hvilke muligheter som finnes i markedet og gjøre det lettere for deg å finne ut av hva du ser etter i en ny bolig.

Legg gjerne inn en ønskeliste hos en eiendomsmegler på type bolig du er på jakt etter. De tar så kontakt med deg når de har noe som er aktuelt til salgs.

4. Selge

​​​​​Ta kontakt med din megler når du er klart for å selge bolig. De bistår deg i prosessen videre.

5. Flytte

Et nytt kapittel begynner. Trenger du flyttehjelp ta kontakt med et firma eller spør eiendomsmegleren din om råd. De har ofte kontakt med ulike samarbeidspartnere.