Podcaster for seniorer

Podcaster er en ypperlig måte å lære seg nye ting på. Du bestemmer selv når du vil lytte, og du kan ta med deg podcasten som selskap på gåturer eller mens du driver med noe hjemme. 

Podcastene kan du åpne og lytte til med mobilen eller nettbrettet ditt. Du kommer til dem ved hjelp av en nettleser (trykke på linkene nedenfor) eller ved å søke de opp i en podcast-app.

Våre podcasttips!

Her er tips vi har fått inn til podcaster som kan være særlig interessante for seniorer og pensjonister.

  • Supersenior50+ med John John og Rebekka. John John (61) og Rebekka (50) kaller seg seniorinfluensere. De vil vise at livet etter 50+ er mye morsommere å leve enn mange kanskje tror. 
  • PLUSSpodden er er Pensjonistforbundets egen podcast, med temaer som er spesielt tilpasset pensjonister og deres livssituasjon. Rundt en million mennesker har pluss-alder, pluss-erfaring og pluss-tid. Podkasten har positivt innhold, møter med interessante mennesker, og selvsagt også temaer som er viktige for pensjonister.
  • Podcast om seniorpolitikk er en episode av «Liberal halvtime» fra juni 2019 der Eirik Løkke har besøk av Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk. De to diskuterer spørsmålene: Har vi bruk for eldre arbeidstakere? Hvordan kan vi få flere til å jobbe lengre? Trenger vi en egen seniorpolitikk?
  • Har du et øyeblikk i livet du stadig kommer tilbake til eller noe du gjerne skulle ha gjort før det er for sent? I Usagt gyver vanlige mennesker løs på det usagte og ugjorte i livet sitt. Journalist Kari Hesthamar følger dem på reisen gjennom vanskelige samtaler og gjenforeninger for å finne svar. Lages av NRK.
  • Verdibørsen stilles verdispørsmål i vår tid: Såvel etiske, moralske, politiske som filosofiske og religiøse sider av livssyn og samfunnsliv. Lages av NRK.
  • TED Radio Hour er podkast-versjonen av de populære TED-foredragene. Passer for deg som liker å høre folk prate om interessante ting i stedet for å se dem på en scene (på engelsk).
  • Dokka podcast møter Åsta Dokka, forlagsredaktør og kommentator, mennesker i samtale om tro og eksistens, kultur, inspirasjonskilder, kristenliv, menighetsliv og nyhetsaktuelle hendelser. Lages av avisen Vårt Land.
  • Alders- og demensvennlig bibliotek: Hvordan ble Deichman Oppsal Norges første alders- og demensvennlige bibliotek? Prosjektet har vekket både nasjonal og internasjonal interesse. I Leser søker bok forteller Mari Gudim Torp, seksjonsleder ved Deichman bibliotek Oppsal, og fagkonsulent Ellen Louise Wasserfall fra utviklingssenteret i Oslo om grepene som er gjort ved biblioteket, i samtale med rådgiver Veronica Salinas fra Leser søker bok.
  • Trening som medisin: Forskerne i Cardiac Exercise Research Group (CERG) ved NTNU studerer effekten av trening som medisin for å behandle hjerte- og livsstilsrelaterte sykdommer. Målet er å finne optimale treningsmetoder som gjør at vanlige mennesker kan få og bevare god helse gjennom hele livet. I CERG-podkasten snakker forskerne på en enkel og forståelig måte om forskningsprosjektene sine, for eksempel kondisjon og Alzheimer, hvordan trente eldre, glade og spreke lever lenger.
  • Velferdsteknologi og brukeren: Brukerbehov, ikke snarveier: Brit Steinnes Krøvel, leder for utviklingssenteret i Møre og Romsdal, prater om bruk av velferdsteknologi og hvor viktig det er at teknologien treffer brukerens behov. Krøvel mener man ikke kan presentere en standardløsning som «rulles ut» – teknologien må treffe den enkelte og gi gevinster i form av trygghet, frihet og mestring.