Slik får vi tid til det vi vil drive med

«En må tenke litt smart» sier Linda Lundby om arbeidet med hus og hage. «Jeg har litt forskjellige metoder jeg bruker i hagen som gjør det lettvint. Så blir det ikke så mye ugress å plukke og det er enklere å holde det pent».

I samme ånd har Linda og ektemannen Odd Magne fått seg en robotgressklipper. Så nå tar den seg av gressklippingen, og paret kan bruke tiden de får til overs til andre ting. «Vi har jo både båt, hytte, tennis og barnebarn å fylle tiden med» kommenterer Odd Magne tørt.

Mann og dame i hage ser på robotklipper - Klikk for stort bilde

Gressklippingen har frem til nå vært Linda sitt ansvar. Og hun er glad for å slippe det fremover: «Alle som er litt opp i åra har jo vondt i ryggen. Og jeg som har begynt som birøkter blir sliten i ryggen av å stelle bikubene. Da jeg har gjort det, er det nok for den dagen og jeg har ikke tid eller energi til å klippe plenen slik jeg gjorde før» forteller hun.

 

Da de skulle investere i roboten, falt valget på en Point, fordi sønnen hadde en slik. Han har også bistått litt med å få satt den opp. Mens vi snakker kjører klipperen på kryss og tvers, og en vet aldri helt hvor den kjører. «Ja, det ser ikke så bra ut i de første 14 dagene, men etter en stund blir plenen veldig fin» forteller Linda. «Vi har gitt den navnet Willy Nilly, som oversatt til norsk betyr uberegnelig» ler paret.

Enkel å sette opp

For mange er det en litt høy terskel å ta i bruk ny teknologi, og ekteparet Lundby kan også kjenne på at det kan være vanskelig innimellom. Likevel gikk installeringen av robotklipperen over all forventning.

«Bortsett fra at sånne ting skremmer meg litt, sånne duppedingser, så gikk det i grunn fint med litt hjelp fra sønnen vår. Det er jo bestandig hyggelig å finne løsninger på tekniske problemer, det gir litt selvfølelse det også» forteller Odd Magne.

Mann starter en robotgressklipper - Klikk for stort bilde

Kan bo hjemme lenger


Å få en robot til å klippe gresset for deg er ett av mange tiltak for å tilrettelegge huset ditt slik at du kan bo der så lenge som mulig.

Odd Magne bekrefter dette etter alle samtalene han tidligere hadde med seniorer i jobben som fysioterapeut: «Jeg har behandlet en del hjemmepasienter og mange har dårlig samvittighet fordi de ikke får ordnet i hagen. Det er jo ikke noe morsomt å sitte og se på noe du har stelt hele livet plutselig forfalle. Men får du noen til å ta gresset for deg, så kan du komme unna med å bare stelle bed og planter» resonnerer Odd Magne.

Slik fungerer en robotgressklipper:

  • Fungerer ved at du legger ned en kabel som definerer området den skal holde seg innenfor.
  • En sensor gjør at den stopper og snur hvis den dulter borti noe.
  • Roboten «bor» og lader på en ladestasjon som den alltid starter ut fra og går tilbake til.
  • Du stiller inn når den skal klippe.
  • Finnes i mange prisklasser og kan kjøpes på en byggvarehandel eller elektronikkbutikk

Les mer om hvordan robotklipper fungerer her

Se video