Gjøviktrimmen

Skravlende kommer de ut fra garderoben i spreke farger, klare for å riste løs. Til fengende musikk tilpasset aldersgruppa, kommer gjengen raskt opp i puls der de gradvis varmer opp kropp og sjel.

I løpet av 1 time er gymnastene i gjennom oppvarming, utholdenhetstrening, stabilitet og styrke før de til slutt tøyer ut.

Siv Lykken og Elin-Marie Slåtsveen fra Friskliv Senior, er trenerne for opplegget. De forteller at tilbudet passer for alle over 65 år som ønsker å holde seg i aktivitet. 

“Dette er et veldig godt tilbud” forteller Marit Smeby og Sissel Fjorheim Nilsen som vi slår av en prat med. “Det går ut på at vi skal lære litt mer balanse, løping og i det hele tatt være aktive” forklarer Marit. “Når en begynner å bli litt opp i åra, så er det viktig å bevege på seg!” legger Sissel til. “En blir i hvertfall stiv og støl om en setter seg til i go`stolen” konkluderer Marit med. 

 

To damer i gymtøy smiler mot kamera - Klikk for stort bilde

Opplegget tilpasses slik at alle kan delta ut fra sitt utgangspunkt. “Her har vi folk som er 65 år og de på over 80 omtrent” forteller Sissel. “En må ta det i sitt eget tempo. Instruktørene sier ifra hvis en for eksempel kan gå i stedet for å løpe” forklarer damene. 

 

Her snakker alle med alle!

Utover det åpenbart lure i å trene, er tilbudet også fint for å komme seg fast ut på regelmessig basis. Og selv om en i hovedsak er der for å mosjonere, kan deltakerne bekrefte at det er bra på andre måter også: “Det er mange som er med, og det blir jo veldig sosialt” forteller Marit. Og skulle du ha lyst til å prøve, kan damene betrygge deg på at det går fint: “Å komme alene her er helt okey, for alle snakker med alle, og en blir veldig fort kjent”.  

 

Seniorer i gymsal - Klikk for stort bilde

 

 

Trenerne Siv og Elin-Marie stemmer i og forteller at flere av deltakerne ikke kjente noen da de startet, men at de på denne måten har fått seg litt nettverk. 

Og apropos Siv og Elin-Marie fra Friskliv Senior, så har deltakerne bare lovord å si om dem: “Vi er veldig fornøyde med trenerne våre. De er kjempeflinke og blide” sier Sissel. “Og så musikk” legger Marit til. “Det er helt topp at vi har musikk til, det liker vi”. 

Da vi var på besøk var det bare en mann blant mosjonistene, men tilbudet er for både menn og kvinner. Trim 65+ finnes både på Kallerud, på Biri og Vardal. 

Synes du Gjøviktrimmen høres ut som noe for deg?

Les mer om treningstilbudet for seniorer i Gjøvik kommune!