Ung i Gjøvik

Gir og får masse tilbake

Gir og får masse tilbake

Hver tirsdag klokka 10.00 møtes et tjuetalls voksne gutter klare for innsats hos Vind idrettslag. Ressursgruppa kaller de seg. Og skal vi tro markedsansvarlig Mette Stenersen, er de helt avgjørende for at alt holdes i stand på anlegget og at Vind kan ta på seg ganske store arrangement.

«Vi gjør klar løypene om høsten, vi ordner slik at de får opp reklame på stadion og tar oss av diverse forefallende arbeid» forteller en av dugnadskara, Knut Kristoffersen. Ikke mindre enn 2200 timer la de ned i løpet av fjoråret.

Utover at de er en essensiell ressurs for Vind idrettslag, får de som er med mye igjen for timene de legger ned. «Det er som et Kinderegg det her» forteller Knut. «Du kjenner du er til nytte, du holder deg sprek fysisk og du holder deg sprek psykisk». For det sosiale står høyt hos de fleste som er med. Rundt kaffen før arbeidet starter, og i de to spisepausene de har i løpet av dagen, sitter latteren løst og spøken lures inn i nesten hver kommentar. «Vi driver med mye positiv erting av hverandre i løpet av dagen» konstaterer Knut.

Alder ingen hindring

Den eldste i gruppa er 86 år, mens lederen for gjengen, Kåre Martinsen er 84 år. Han har bidratt inn i Vind siden -60 tallet og har både hatt roller som trener, speaker og altmulig-mann. Nå er hans oppgave å koordinere de andre og fordele oppgaver om morgenen. Han er opptatt av at alle har noe å bidra med: «Det spiller ingen rolle hva du kan og ikke kan. De tøffeste gutta, de som er i 70 åra, de får de tøffeste oppgavene med å felle trær. Mens andre snekrer og sager her på stadion» forklarer han.

To som står og peker i skogen - Klikk for stort bilde

Snart blir det fest på toppen av Gjøvik med ski-NM, og det har vært i fokus for denne gruppa i et år allerede. «I går var NRK her i fire timer for å planlegge hvor kamera skal stå ute i skogen» forteller Øistein Schjellerud. Så da vi var med ut på dugnad, hadde Øistein klare instrukser om hvor det måtte tynnes for at kameraene skal få de beste bildene. «Det er mange timers tv-underholdning vi bidrar til her» smiler Øistein. 

Alle velkomne!

Skulle en ha lyst til å bli med denne trivelige gjengen er det rom for fler. Og en trenger ikke ha noen forhenværende karriere i Vind for å kvalifisere. John Ove Hoel er Kolbu-gutt, men har tre barnebarn som er medlem i Vind. Slik ble han tipset om ressursgruppa og har siden i vår vært fast deltaker. «Dette er en artig gjeng, og jeg er glad for å kunne drive med fysisk arbeid. Da er det fint å ha en slik plass å gå til fast en gang i uka» avslutter John Ove før han gyver på`n igjen etter en halvtimes lunsjpause.

Tre menn rundt ei motorsag - Klikk for stort bilde

Her kan du lese mer om denne og andre grupper og hvordan du tar kontakt for å bli med.