Ung i Gjøvik

Bli inspirert av alt som skjer i Gjøvik!

Bli inspirert av alt som skjer i Gjøvik!

“Alle over 60 burde jo hatt en elsykkel” utbryter Knut der vi treffer han langs Mjøsas bredder på doningen hans. Med sitt smittende smil legger han ut om hvor tilfreds han er med sykkelen. Og med livet for øvrig.  

Senior i Gjøvik har også eget magasin som blir distribuert på forskjellige måter. Hvis du ikke har fått lest utgavene, kan du lese dem digitalt ved å trykke på lenkene nedenfor. 

For tre år siden kunne Astrid gjøre noe hun hadde drømt om lenge. Etter å ha bodd i hus hjemme i Mustadroa i 50 år flyttet hun til en ny leilighet sentralt på Gjøvik. Selv trodde hun ikke hun skulle bo så fint noen gang.

 

I en sentrumsleilighet i Gjøvik har Reidun Sataslaatten bodd godt i 10 år. Her kan hun, tross sine 93 år, komme seg ut på den nærmeste kaféen med venninner og gå litt rundt i nabolaget. Men hun tilbringer mye tid i leiligheten, og dagene kan bli lange. 

Hver tirsdag klokka 10.00 møtes et tjuetalls voksne gutter klare for innsats hos Vind idrettslag. Ressursgruppa kaller de seg. Og skal vi tro markedsansvarlig Mette Stenersen, er de helt avgjørende for at alt holdes i stand på anlegget og at Vind kan ta på seg ganske store arrangement.

Med over 1500 besøkende over to dager og 50 utstillere, mange interessante samtaler og møter med kommunens seniorer, er vi veldig fornøyd med årets messe.

En etter en stimler de til, med en stol eller kaffekanne i hånda. Noen har tatt ut et bordtennisbord, andre har med kubb og store yatzy-terninger til uteområdet mellom blokkene nede ved Mjøsa.

I Mjøstunet sameie savnet beboerne en sosial møteplass og tok saken i egne hender.

«En må tenke litt smart» sier Linda Lundby om arbeidet med hus og hage. «Jeg har litt forskjellige metoder jeg bruker i hagen som gjør det lettvint. Så blir det ikke så mye ugress å plukke og det er enklere å holde det pent».

 

«Jeg har vært heldig med helsa til å være så gammel som jeg er» forteller 83 åringen oss.

Den tidligere fysioterapeuten Kari Ulsaker Kruge kan mye om helse, og har alltid passet på å være i aktivitet. Både i jobb og på fritiden. Hun liker seg best ute i frisk luft og går turer både i fjellet, i skogen og i byen. Om vinteren går hun på ski, alene.

I det rødmalte huset på Kopperud har Gunnhild Kringen (72) bodd siden det ble bygget i 1981. Historien sitter i veggene og kjennes på gulvet. For her løp fire barn ut og inn gjennom åtti- og nittitallet. Og siden seks barnebarn i nyere tid. Ikke rart hun vil bli boende her.